Tesaturi Industriale

Avantaje utilizare tesaturi industriale

An de an, tot mai multi ingineri si designeri recunosc caracteristicile materialelor compozite in comobinatie cu testurile industriale ca fiind peste alte materiale tradiţionale, cum ar fi metalul sau aliajele metalice, materiale plastice etc.

Acest lucru se datorează faptului că materialele compozite permit obtinerea unui nivel de performanţă” inaccesibil materialelor clasice. Un exemplu popular in reprezinta “fibra de sticla” care si-a gasit aplicabilitate intr-o gama generoasa de sectoare ducanad la produse mai fiabile, mai durabile, mai usor si sigur de utilizat, mai economic de produs, rezolvand in paralel multe probleme tehnice si oferind multe beneficii.

Ca urmare, producatorii s-au distantat fata de “materialele clasice” si fata de metodele vechi de fabricatie si au inglobat in proiectele lor, intr-un procent din ce in ce mai mare materialele compozite.

Astazi, materialele compozite nu mai sunt doar privilegiul industriei aerospaţiale sau industriei de aparare, ele au devenit rapid un “mijloc” de a realiza “performanta inalta” la un cost scazut in aproape toate sectoarele, de la industria auto( masini, autobuze), feroviara (trenuri,tramvaie), nautica (barci, yahturi, canoe) pana la industria de entertainment si recreare (schiuri, snowbaoard, placi surf, etc).