Produse Auxiliare Silicon

In aceasta categorie sunt cuprinse toate produsele care ajuta la realizarea maritelor din silicon, fie ca proudese care modifica proprietatile siliconului, fie ca produse auxiliare ajutatoare.


Mai jos o scurta descriere a caracteristicilor acestor produse auxiliare:
 
  • Agent THIXO – se utilizeaza in cazul in care se doreste aplicarea siliconului prin pensulare in plan vertical sau orizontal. Confera siliconului un aspect “gelatinos” si impiedica curgerea acestuia.
  • Agent Separatore – se utilizeaza ca strat separator pentru a evita lipirea siliconului de silicon. Se utilizeaza doar pe suprafetele unde siliconul vine in contact cu siliconul, la matritele tunate din 2 sau mai multe parti.
  • Delayer – este un produs care prelungeste timpul de vulcanizare (intarire) al siliconului. Este util in cazul in care se realizeaza matrite mari si se realizeaza dezaereaza siliconului.
  • Ulei siliconic – se utilizeaza pentru a micsora Shorele siliconului ( SoreA = indicele de duritate al materialelor flexibile). Un produs auxiliar foarte util in “tampografie” la turnarea de tampoane.
  • Agent de demulare – se utilizeaza pentru a demula facil matrita de silicon. Cei mai utilizati agenti sunt cei de tip spray sau cei pe baza de ceara lichida.
  • Alcool polvinilic – se utilizeaza pe modelele absorbante (ipsos, lemn, ciment) pentru a le conferi acestora o suprafata “lucioasa” inainte de turnarea siliconului. Siliconul preluand detali pana la nivel de microni, preia si textura “mata” sau “lucioasa” a master modelului care se copiaza.
  • Plastelina de modelaj – este o plastelina care nu contine sulf si este 100% compatibila cu siliconul RTV ( nu inhiba vulcanizarea). Se utilizeaza pentru a “sigila anumite zone cand se toarna siliconul, pentru a realiza marginile de turnare pentru matrita de silicon sau pentru a realiza master modelul peste care se toarna silicon.
  • Alte produse – aici putem incadra – cantar digital, manusi chirurgicale, seringi gradate, spatule pentru mixare, pahare gradate, recipient de mixare, etc.