Comercializam o gama bogata de materiale compozite: rasini, agenti demulare, placi poliuretanice, pigmenti, silicon RTV, testauri industriale.
Comercializam o gama bogata de materiale compozite:
rasini, agenti demulare, placi poliuretanice,
 pigmenti, silicon RTV, testauri industriale
.
tel: 0368.412.413, e-mail: info@btools.ro
Silicon Zhermack Aditie HT33

Silicon aditie, detalii pana la nivel de 2 microni, cel mai stabil polimer existent in prezent pe piata, vulcanizare la temperatura ambientala, temperatura de lucru 250 -350 C.

Necuron 1001 Calapod Verificare

NECURON, placi poliuretanice, pentru modele si master modele, obiecte de studiu, calapoade de verificare, matrite ambutisare. 

Necuron-1050-Holder
Placi poliurtanice NECURON cu densitate mare - matrite termoformare, holdere, calapoade verificare, matrite ambutisare matrite coacere carbon autoclava.
Rasina-Acrylic-One
Rasina Acrylic ONE, caracteristici execelente, prietenoasa cu mediu, nu este toxica, nu degaja miros, nu intretine arderea, nu necesita conditii speciale de lucru.
Silicon RTV ZA 22
Matrite flexibile pentru  piatra reconstituita, stucaturi si decoratiuni interioare, lumanari, figurine artistice, amprentare beton, etc.
Previous Next Play Pause

Despre noi

Suntem prezenti pe piata materialelor compozite de mai bine de 10 ani, timp in care am acumulat cunostinte semnificative in acest domeniu si am extins an de an gama comerciala, prin adugarea de noi produse, pentru a raspunde cat mai bine cerintelor venite din partea clientilor nostri.

Produse de calitate de la producatori de renume in domeniu, acces rapid la informatii, consultanta in alegerea produsului care se potriveste cel mai bine cerintelor dumneavoastra, livrarea intr-un timp cit mai scurt a produselor solicitate, cu incadrarea in termenele convenite, un pret corect pentru reperele comandate, precum si un adevarat suport in activitatea de aprovizionare. Va invitam sa testati capacitatea echipei noastre da a veni in sprijinul proiectelor dumneavaoastra.

 

Mai mult

 


Oferta Noastra

Rasini si derivate

Gama bogata de rasini si derivate: rasini epoxidice, poliuretanice, poliesterice, gel-coaturi, spume, rasini acrilice non-toxice, placi poliuretanice, tesaturi fibra – sticla, carbon, Kevlar.

Silicon RTV

Silicon RTV de aditie si de condensatie, pretabil pentru pensuat sau turnat, diferite materiale pentru efecte speciale sau pentru mulaj corp uman.

Materiale Auxiliare

Materiale auxiliare ca: agenti de demulare, agenti de thixotorpizare, ceara dimensionala, ustensile, pigmenti, diluenti, acceleratori, sprayuri mentenanta si lubrefiere.

Repere mecanice

Parti mecanice standardizate Norelem, peste 60.000 repere, roti si rotile de uz industrial de la cel mai mare producator European, inele si elemente de ridicare.

 


 

 

Daca dorim sa reproducem un obiect care are o “fata” cu detalii reliefate, iar partea opusa, baza, este dreapta (obiect gen basorelief) putem opta pentru tehnica realizarii matritei flexibile cu strat dimensional, 1 parte.

Aceasta tehnica de realizare a matritei flexibile de silicon presupune un nivel mediu spre avansat de complexitate, dar consumul de silicon RTV este redus.


Matrita de silicon rezultata in urma acestei tehnici este similara cu cea realizata prin pensulare, diferenta este ca la aceasta matrita grosimea stratului de silicon este controlata cu precizie, rezultand o matrita care se preteaza mult mai bine pentru activitati productive intense, comparativ cu matrita de silicon pensulata, unde grosimea stratului de silicon este mai greu de controlat.

Pentru a realiza o matrita flexibila din silicon cu strat dimensional, va recomandam parcurgerea urmatorilor pasi:

1 Lipiti modelul de o baza solida (placaj, MDF, geam) cu un pistol cu baton adeziv sau cu un adeziv non permanent. Dupa lipirea modelului de baza, este bine sa realizati o “sigilare” a distantei care ramane intre model si baza cu o plastelina de modelaj, pentru a impiedica patrunderea siliconului sub model. Aceasta practica asigura o margine uniforma matritei de silicon.
2 Aplicarea stratului dimensional consta in “captusirea” master modelului cu un strat de plastelina de modelaj, care are de cele mai multe ori o grosime constanta. In aceasta etapa, din plastelina de modelaj se realizeaza cheile de aliniere sau punctele de sprijin cu cochila exterioara. Tot acum se acopera cu plastelina de modelaj si eventualele “goluri” care ar putea impedica extragerea matritei de silicon din cochila care se va realiza la pasul urmator.
3 Dupa ce toate operatile legate de stratul dimensional cu plastelina de modelaj au fost finalizate, se realizeza cochila. Cochila este o carcasa rigida, care se formeaza peste stratul dimensional de plasteliana. Ea se poate realiza prin turnare, ca un “bloc”, sau prin pensulare (fibra de sticla cu rasina) ca o “scoarta”. Important este ca intre cochila si baza pe care a fost fixat master modelul sa se creeze puncte de aliniere care sa asigure o pozitionare exacta fata de model si sa mentina o “distanta” constanta fata de model.
4 Dupa intarirea finala a cochilei, aceasta se extrage usor, fara sa o deterioram, pentru ca avem nevoie de ea si in etapele urmatoare. Eliminati integral si stratul de plastelina de pe model si curatati bine modelul pentru a nu ramane urme de plastelina pe el. Aplicati peste model un agent de demulare.
5 Executati in cochila o gaura mai mare pentru turnare siliconului si gauri mai mici pentru aerisire, in zonele in care ar pute ramane aerul blocat la turnare. Repozitionati cochila peste master model, conform punctelor de aliniere stabilite initial pe placa de baza. Acum trebuie sa aveti in interior master modelul, peste fixata cochila si intre master model si cochila, spatiul “gol” creat cu ajutoarul stratului dimensional de plastelina.
6 Sigilati cu plastelina de modelaj partea exterioara de imbinare dintre cochila si placa de baza pentru a preveni scurgerea siliconului la turenare. Mixati cele doua componente ale siliconului conform fisei tehnice si turnati siliconul prin gaura de turnare executata in cochila de turnare. Dupa vulcanizarea / intarirea siliconului, demulati matrita de silicon si pozitionati-o in cohila. Acum aveti o matrita flexibila de silicon RTV, realizata cu strat dimensional gata de repoducere.
Modelare plastelina pentru stratul dimensional.
Plastelina de modelaj si master modelul.
Stratul dimensional asezat peste master model.
Baza si
Ambele modele acoperite cu stratul dimensional din plastelina de modelaj.
Delimitare pentru realizarea carcasei din 2 parti.
Delimitare pentru realizare carcasa din 2 parti.
Carcasa realizata din fibra de sticla si rasina epoxidica, 2 parti.
Am scos carcasa si stratul dimensional de plastelina.
Cele 2 parti ale carcasei, dupa ce am eliminat stratul dimensional de plastelina.
Inainte de turnare silicon - in mijloc modelul, golul lasat de stratul dimensional si carcasa din fibra de sticla.
Se toarna siliconul RTV ZA 13 Zhermack.
Am turnat siliconul RTV Zhermack ZA 13.
Dupa vulcanizarea siliconului am realizat demularea.
Asa arata matrita flexibila din silicon RTV ZA 13 la final.
Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

 

  Materialele de care aveti nevoie pentru realiarea matritei flexibile de silicon RTV, cu strat dimensional sunt:

 

 

 Alte materiale informative legate de realizarea unei matrite flexibile din silicon RTV, cu strat dimensional, 1 parte: