Comercializam o gama bogata de materiale compozite: rasini, agenti demulare, placi poliuretanice, pigmenti, silicon RTV, testauri industriale.
Comercializam o gama bogata de materiale compozite:
rasini, agenti demulare, placi poliuretanice,
 pigmenti, silicon RTV, testauri industriale
.
tel: 0368.412.413, e-mail: info@btools.ro

 

 

Daca dorim sa reproducem un obiect mai complex, gen “statueta”, iar pentru matrita flexibila de silicon optam pentru tehnica stratului dimensional, atunci matrita de silicon trebuie realizata din 2 sau mai multe parti.

Aceasta tehnica presupune un nivel ridicat de tehnicitate dar pastreaza consumul redus de silicon RTV pentru realizarea matritei.

 
Pentru a realiza o matrita flexibila din silicon RTV, cu strat dimensional formata din 2 sau mai multe parti, se parcurg aceasi pasi ca la matrita cu strat dimensional formatata dintr-o parte ( vezi articol matrita dimensional 1 parte) doar ca aceasta operatie se repeta pentru fiecare parte din matrita.

 

Exista totusi niste elemente de care trebuie sa tineti cont atunci cand realizati o matrita felxibila din silicon RTV cu strat dimensional din 2 sau mai multe parti.

 
1 Daca la obiectele de tip “basoreleif”, care aveau o baza dreapta, modelul se putea pozitiona pe aceasta baza si apoi se acoperea cu un strat dimensional de plastelina, la obiectele de tip “statueta” va fi necesar sa construiti un “pat” de plastelina, in care obiectul este plasat in pozite orizontala si “ingropat” pana la linia de separatie. Pe acest pat de plastelina incepe construirea primei parti din matrita flexibila de silicon.

2 Avand in vedere ca matrita este compusa din mai multe parti, trebuie sa avem in vedere crearea si realizarea de puncte / canale de aliniere si intre zona de imbinare a partilor de silicon care compun matrita finala. Uzual in aceste “zone de imbinare”, matrita de silicon este mai groasa si are puncte de sustinere si in carcasa / cochila de ranforsare.

3 Partile matritei de silicon RTV se realizeaza succesiv, una cate una. Aceasta inseamna ca nu veti turna tot siliconul pentru toata matrita dintr-o data. Se pregateste si se toarna prima parte, dupa vulcanizare se continua cu urmatoarea, si tot asa pana se realizeaza toate subcomponentele / partile matritei finale. Aceasi procedura se utilizeaza si pentru realizarea carcasei / cochilei, care se realizeaza succesiv, cate o parte pe rand.

 

 

 Materialele de care aveti nevoie pentru realiarea matritei flexibile de silicon RTV, cu strat dimensional sunt:

 

 

 Alte materiale informative legate de realizarea unei matrite flexibile din silicon RTV, cu strat dimensional, 1 parte: